Share |
Share |

Kuin telkkä pöntöstä

Turkinkyläseuran näyttelijät esittivät 22.11.2008 – 18.1.2009 välisenä aikana  Matti Wanteen maalaiskomedian KUIN TELKKÄ PÖNTÖSTÄ näytelmän ohjauksesta vastasi Eila Vihijärvi. Esityksiä oli 11 kappaletta ja näytelmä kokosi kaikkiaan 1398 katsojaa.

Rooleissa olivat:

Eerikki Saarelainen,tilanomistaja,vanhapoika Matti Ruokolahti

Eevi Veirto,lomakodinomistaja    Sirpa Tiiri-Salonen

Elisa,edellisen tytär              Tiina Kotiniitty-Laakso

Jaatinen,maanmittausinsinööri    Pekka Joensuu

Anita,edellisen apulainen         Marjo Örn

Hanne Leisi,kesävieras            Heidi Lavio-Koivisto

Victor Lucander,kesävieras       Jere Vihijärvi

Ervanne,kesävieras, professori    Pentti Ahonen

Kunnanjohtaja                     Hannu Äikäs

Lyydia                             Sirpa Ahonen

Unski                              Pauli Tamminen

Lavastuksesta huolehti Matti Jokiniemi ja työryhmä, puvustuksesta Aino Turkkila ja työryhmä, valoista ja äänistä Markus Jokinen, kuiskaajana toimi Johanna Holkko, ravintolasta Sirpa Ahonen ja Saara Tennilä ja 15 muuta henkilöä, ilmoitusten ja lippujen teosta ja lippujen ovimyynnistä Risto Salonen ja Sirpa Tiiri-Salonen, markkinoinnista Saara Tennilä ja esityksen videoinnista Pertti Jokiniemi. Paikoituksen hoitivat Tero Laakso ja Pertti Jokiniemi.

Kirjailija kävi itse katsomassa näytelmänsä ensimmäistä esitystä. Näytelmä sai taas entistä innostuneemman vastaanoton. Jo ensi-illan esityksestä Petter Ohls kirjoitti kaikista näyttelijöistä sekä myös puvustuksesta ja lavastuksesta Koillis-Hämeessä  suotuisat ja rohkaisevat arvioinnit. Hän kirjoitti: ”Kummallista ja samalla hienoa, että Matti Wanteen näytelmän Kuin telkkä pöntöstä esityksessä tuntui kaikille näyttelijöille löytyvän kuin itselleen räätälöity rooli. Kun lisäksi ohjaaja Eila Vihijärvi oli saanut näyttämölle toimintaa ja rytmiä, sai täyssalillinen yleisöä viihtyä oikein vanhan ajan malliin.” Katsomaan tultiin etäältäkin. Useimmissa näytöksissä sali oli laitojaan myöten täynnä.

Kaikki näytelmän tekemiseen osallistuneet saivat palkkiokseen Illallismatkan Hirvikartanoon 13.2.2009. Siellä seuran puheenjohtaja Matti Jokiniemi yllätti julkistamalla ”Matti”-palkinnon, jonka hän ojensi mielestään näytelmän parhaalle näyttelijälle Sirpa Ahoselle. Kaikki mukana olleet nauttivat hyvästä ruuasta ja seurustelusta tunnelmallisessa pirtissä tutustuen myös pihapiirin kahteen hirvityttöön.

hirvikartano_2_2009_0051.jpg