Share |
Share |

 

TOIMINTAKERTOMUS 2021

1. Hallinto

Yhdistyksen hallitukseen kuuluivat vuonna 2021 puheenjohtaja Veikko Salonen, varapuheenjohtaja Veijo Mäkisalo, rahastonhoitaja  Marja-Liisa Tepponen, sihteeri Sirpa Tiiri-Salonen, muut jäsenet Teuvo Hakanen, Liisa Hyppölä, Mikko Lahtinen, Kyösti Salonen ja Hannu Tiiri.

 

Toiminnantarkastajat olivat Arja Röman ja Merja Virtanen                   

Turkinkylätalon isäntä  oli Markus Jokinen ja emäntä Raija Vainiomäki, varaisäntänä aloitti Seppo Jokinen.

Turkinkylätalon pihavastaavat olivat Harri Turkkila ja Pertti Jokiniemi.

2. Kokoukset

Hallitus kokoontui kymmenen kertaa.Vuosikokous oli 16.5.

3. Jäsenistö.

Jäsenmaksua maksoi vuonna 2021 142 henkilöltä.  Koko jäsenmäärä 31.12.2021 oli 157 henkilöä. Yli 90-vuotiaita jäseniä oli 3  ja yli 80-vuotiaita jäseniä oli 12. Yli 80 vuotiailta ei peritä jäsenmaksua. Uusia jäseniä on liittynyt 5. Seurasta erosi 2 ja poisnukkuneita oli 1. Seuran jäseniä on muistettu heidän merkkipäivänään. 

4. Toiminta

Vuosi on ollut tapahtumaköyhä, sillä vallitseva koronatilanne on aiheuttanut kokoontumisrajoituksia.

 

Näytelmä

Vuonna -21 oli tarkoitus jatkaa keväällä -20 keskeytyneitä ”Kahden naisen putkiremppa” näytelmän näytöksiä, mutta kokoontumiset eivät olleet rajoitusten vuoksi silloin mahdollisia. Näyttelijöillä riittää vielä intoa jatkaa esityksiä syksyllä -22.

 

Koontumiset

3.6. teimme retken Ouninpohjaan  Niinimäen Arboretumiin, jossa tutustuimme Kaarlo Ounin metsäpuutarhassaan kasvattamiin puihin ja alppiruusuihin ja kahvittelimme talon pirtissä.

FasciaMethod liikuntaa oli nnokkaalle osallistujajoukolle kesäkuussa neljä kertaa.

19.9. teimme Yläiselle Liesjärvelle tutustumis- ja makkaranpaistoretken.

Pidettäväksi aiottu peräkonttikirppis peruttiin  useiden samanlaisten päällekkäisten tilaisuuksien vuoksi.

Syystapahtuma, puolukkatuote nyyttikestit, peruttiin koronapandemian vuoksi.

Kauneimmat joululaulut järjestettiin 19.12.koronapassin turvin, mutta uudenvuodentapahtuman korona esti.

Kyläläisten ja muidenkin halukkaiden iloksi ylläpidettiin kylän hiihtolatua.

 

 

 

Rallit

Seudulla ajettu MM-Suomi-rallin kahden Ek:n järjestelyihin osallistuttiin ja se toi muutaman työntäyteisen päivän seuran väelle. Rallireitillä järjestysmiehinä toimivat Turkinkyläseuran, Kyttien, Patajoen mms:n ja Vaherin metsästysseuran jäsenet.

 

Ralleissa  parkkipaikkaa pidettiin kylätalon pihalla ja siellä paikottuikin  n. 50 autoa. Kyläseura myi makkaraa, kahvia, pullaa, sämpylöitä, limsaa ja karkkeja kahdessa kioskissa. Toinen kioski oli kylätalon pihamaalla ja toinen Haukkamäentien päässä Ruuhiojan vainiolla. Lisäksi toimitsijoille keitettiin makkarakeittoa lounasruuaksi. Järjestely, sämpylän teko, sopan keitto, kioskien rakennus, kioskimyynnin ja paikoituksen tehtävissä oli yli 20 seuran jäsentä, jotka tekivät ansiokkaan ja pitkän työpäivän seuran hyväksi.

Rovanperän ajettua tien vieressä olleeseen hiekkakasaan lähellä Ruuhiojanvainion kioskia pääsi kylä hetkeksi valtakunnan uutisten valokeilaan

 

Varasto

Näytelmätarpeistoa ja muuta tarvikkeistoa varten on suunniteltu pitkään  uutta varastoa ja syksyllä tuli Vesurilta tuli ilmoitus ”Ideasta iloa ”teemahankkeesta, jonka kautta olisi mahdollista hakea avustusta varaston rakentamiseen. Hallitus päätti heti tehdä anomuksen osarahoituksen saamiseksi teatteritarvikkeiden ja muun kaluston tarvitsemaan varastoon.

 

Vuokraustoiminta

Turkinkylätalon vuokraukset ja talonmiestehtävät on hoitanut Markus Jokinen. Astioiden vuokrauksesta on vastannut Raija Vainiomäki. Eri yhdistysten ja organisaatioiden pitämiin kokouksiin on järjestetty tarvittaessa kahvi- ja lounastarjoilua.

 

Tiedottaminen

Turkinkylän kyläseuran tiedote lähetettiin jäsenille sähköpostitse, kuten tietoa tilaisuuksistakin. Niille, joilla ei ollut sähköpostia tiedote toimitettiin kotiin. Tapahtumista tiedotettiin myös kyläseuran nettisivuilla, ilmoitustauluilla ja Facebookissa. Vuosikokouksesta ilmoitettiin paikallislehdessä.

Seuran nettisivuja on ylläpitänyt Kyösti Salonen osoitteessa www.turkinkyla.com

Facebook sivuja on päivittänyt Outi Parikka.