Kuvateksti

REMONTTI - näytelmä

Käsikirjoitus Hannu Patamaa, ohjaus Eila Vihijärvi

Turkinkyläteatteri esitti maaliskuun aikana maalaiskomedian nimeltä Remontti. Näytelmän keskushahmo on leskirouva Irma Tuulonen, jonka talossa on sattunut vesivahinko. Irma mietti päänsä puhki kuinka saisi remontin teetettyä mahdollisimman halvalla.

Jämsän Seutu lehden toimittaja Päivi Ketolaisen arvostelu 6.3.17. hieman lyhennettynä."Sirpa Ahonen istuu Tuulosen rooliin kuin valettu. Näytelmän ohjannut Eila Vihijärvi on löytänyt Remontin rooleihin mainiot tyypit.

Ahosen lisäksi isoja rooleja on Pentti Ahosella, Pauli Tammisella ja Tiina Kotiniitty-Laaksolla. Sinikka Jokiniemi on oikein uskottava seurakunnan taloussihteerinä. Nuori Minna Holkko tekee varman roolin Janita Särön roolissa. Ida Hirvelä on palvelunohjaajan osassa aito.

Näytelmän yllätys on Alpertti Tuulosen haamu, joka käy tapailemassa Irma-leskeä yön pimeinä tunteina. Haamua esittää Matti Jokiniemi. Mummon ja Alpertin keskustelut ovat näytelmän parasta antia.

Näytelmässä vilisee väkeä naapurinmummosta (Maari Tiiri) vävyn firman pääluottamusmieheen ja työnjohtajaan (Pentti Ruukki ja Hannu Äikäs).Remontti on hauska ja vilpitön näytelmä, jonka parissa ilta kuluu suit sait sukkelaan."